2016. május 22., vasárnap

Tarhonyaleves

Ez a leves tipikus menzaleves, viszont otthon gondosan elkészítve nagyon finom tud lenni. :-)  Hasonlít a lebbencsleveshez, csak itt lebbencs tészta helyett tarhonyát pirítunk a kisütött szalonna zsírján. Én  nagyon szeretem és a fiam is megeszi. :-) 







Hozzávalók:

20 dkg házi jellegű  Soós tarhonyatészta 
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
4 közepes krumpli
1 csapott ek. pirospaprika 

bors
2 kk. ételizésítő
1 kk. köménymag

A szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, kiszedem a pörcöket.  A visszamaradt zsíron üvegesre fonnyasztom a hagymát, majd ráteszem a tarhonyát és világosbarnára pirítom. A tűzről lehúzva rászórom a pirospaprikát, felöntöm  kb. másfél liter vízzel.   Belerakom a fűszereket, a kisült szalonnapörcöket, és a kockára vágott krumplit is beleteszem, együtt főzöm.  Mire a krumpli megfő, addig a tarhonya is puha lesz. Ha kell még a végén fűszerezem.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése