2016. november 23., szerda

Burgonyakrém-leves pirított kolbásszal

Szeretem a gyors, egyszerű leveseket, ilyen ez a burgonyakrém-leves is. Pár hozzávalóból nagyon finom levest főztem és hamar kész is lett.








Hozzávalók:

2 személyre

2 nagyobb krumpli
1 babér levél
3 cikk fokhagyma

1/2 mk. bors
1 dl tejföl
pici ecet

5 dkg Gyulai marha vastag kolbász
kevés zsír 

A krumplit kockára vágva sós vízben felteszem főni a babérlevéllel  és a fokhagymával. Annyi vizet öntök rá, ami ellepi. Amikor megfőtt a krumpli kiveszem a babérlevelet és  a tejföllel együtt leturmixolom. Ekkor teszem bele a borsot, jól összeforralom. Lehúzóm a tűzről és pici ecettel savanyítom.  A kolbászkarikákat forró zsírban ropogósra pirítom és leves tetejére rakom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése