2016. november 17., csütörtök

"Strucctojás"

Ennek az ételnek csak a nevében van köze a strucctojáshoz, de csak a mérete és formája miatt kapta ezt a nevet, valójában egy tojásos fasírt. :-) 






Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb
3 zsemle, vagy  3 szelet kenyér
1 kis fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1+ 6 tojás
bors
pirospaprika

20 dkg zsír

6 tojást keményre főzök, megpucolom. A húst ledarálom a hagymákkal, hozzáteszem az áztatott és kinyomkodott  zsemléket, vagy kenyeret, a tojást és ízlés szerint fűszerezem sóval borssal, pirospaprikával. Jól kidolgozom a masszát. Ezután 6 egyenlő részre osztom, és mindegyik főtt tojás köré rakok egy adagot, úgy, hogy teljesen betakarja a tojást a  húsmassza. Tojásformára igazítom, olyan lesz, mint egy nagy strucctojás. :-) A tepsibe kenem a zsírt, erre állítom a "strucctojásokat" , előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten sütöm, közben gyakran meglocsolom, szép pirosra sütöm. Krumplipürével és savanyúsággal tálalom. De lehet hozzá másfajta köretet is készíteni. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése